Mini kućna teretana najmanje 150 €

24 sata
Mini kućna teretana najmanje 150 €


Ako ste posle posla umorni da biste trčali u teretanu ili fitnes-centar, možete početi sa vežbanjem kod kuće...Za održavanje kondicije u sobi potrebna vam je prostirka za vežbanje i nekoliko tegova, a bilo bi odlično da sebi priuštite i neku od aerobnih sprava - steper ili sobni bicikl, savetuju fitnes instruktori.Prednost navedenih sprava je to što su mobilne, ne zahtevaju bušenje zidova niti oštećuju pod i mogu da se odlože u ostavu kada se ne koriste. Pored toga, uvek su vam pri ruci kada poželite da vežbate, a dok ste na njima vreme možete da prekratite gledajući televiziju.
Za steper u zavisnosti od proizvođača treba da izdvojite od 40 do 100 evra, dok sobni trenažer košta od 70 do 200 evra.
Bitno je da se sprave uvek drže na sobnoj temperaturi. Nikako ih ne ostavljajte u garaži ili na terasi jer im se tako značajno skraćuje vek trajanja. Higijena sprave za vežbanje treba da se održava redovno, naročito delova koji dolaze u kontakt sa kožom. Najbolje je da se očiste rastvorom asepsola, jer ta supstanca uništava bakterije. Tehničko održavanje mora da se prepusti specijalizovanom servisu.
Ako u stanu nemate dovoljno prostora za spravu, kupite prostirku i par tegića. Oni su adekvatni za žensku muskulaturu, ali i za sve koji imaju problema sa kičmom ili vratom. Dobra investicija su i elastične gume za zatezanje mišića. Set tih guma košta oko 10 evra.
Za naprednije muške treninge u kućnoj varijanti, fitnes instruktori preporučuju tzv. koloseum spravu. Njihova cena se kreće od 200 do 350 evra.


Source