Nedelja mode u Milanu

PressOnline Serbian Cafe
Nedelja mode u Milanu


Nedelju mode u Milanu, koja je počela u subotu, zatvoriće kolekcija velikana modne industrije Đanfranka Ferea koju je kreirao pre smrti, u junu ove godine. Sezona modnih revija za proleće/leto 2008. godine krenula je u Njujorku, prijatno iznenadila u Londonu, a ove nedelje dizajneri i manekenke doleteli su na milansku pistu.Ovih dana u Milanu sve vrvi od boja i raznovrsnih modela, a tu su i brojni prateći događaji. Naomi Kembel (37) se posle brojnih optužbi za korišćenja narkotika, maltretiranje svojih zaposlenih i odrađivanja društveno korisnog rada, vratila onome što najbolje radi. Na otvaranju Milanske nedelje mode predstavila je odeću za tinejdžere iz kolekcije „mis bikini”. Naomi je dokazala da uprkos celulitu, na koji nije ostala imuna, može da izgleda bolje i seksepilnije od koštunjavih modnih ikona.

Za nedelju dana predstaviće se čak 90 kreatora i biće prikazano 96 revija. Otvorene su i propratne izložbe poput one posvećene britanskoj pank kreatorki Vivijen Vestvud ili italijanskoj divi Ani Manjani.

Tradicionalno, najviše se očekuje od revija linija "D&G-a", Đorđa Armanija, „Džast kavali”, „Barberi prorsum” i Kristijana Delakroe. Milansku nedelju mode koja traje do nedelje, zatvoriće kolekcija velikana modne industrije Đanfranka Ferea koju je kreirao pre smrti, u junu ove godine.

Uz revije traju i žurke koje organizuju uredništva magazina kao što su „Njujork tajms”, „Internešenel herald tribjun”, „El” i „Meri kler”.

Među vrhunce modne nedelje ubraja se i najavljeni vatromet i koncert klasične muzike u dvorcu Sforca.

Prvih dana veliku pažnju privukao je italijanski modni kreator Roko Baroko sa novom kolekcijom za proleće/leto 2008. godine kojom dominira odeća sa „efektom razbijenog stakla”. Haljine su napravljene od malih komada metala.

Ipak, najjači aplauz dobile su Barokove kratke crne i bele haljine. Kolekcija koju je predstavio obiluje crnom, belom i srebrnom bojom, a da bi izbegao monotoniju, Roko je ubacio i primese tamnoplave i jake roze nijanse.

 


SourceAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article