Spyder - skijaska odeca

Covermagazin
Spyder - skijaska odeca


Već 30 godina Spyder se fokusira na proizvodnju kvalitetne skijaške odjeće. Spajajući visoko tehnološke materijale, modu i funkcionalnost omogućava da na stazi izgledate dobo, ali i da ste uvijek suhi i u toplom.Spyder je osnovao David Jacobs koji je rođen u Kanadi, rano se počeo baviti skijanjem, a bio je i član kanadskog skijaškog tima. Kad se njegov sin počeo baviti skijanjem shvatio je kako nedostaje kvalitetne skijaške opreme te je počeo s proizvodnjom skijaških džempera, te se uskoro proširio i na ostalu opremu.

1989. Spyder je postao službena odjeća američkog skijaškog tima, a 2002. i sponzor kanadskog skijaškog tima. Spayderovi proizvodi su nekoliko puta bili i na postolju olimpijskih igara- Jennifer Heilza, Bode Miller, Tommy Moe, Picabo Street, Diann Roffe-Steinrotter…

1994. David je patentirao SpeedWyre revolucionarnu tehnologiju koja je reducirala otpor vjetra 20%. Vrlo brzo FIS je zabranio korištenje ovih odjela jer su stvarala nefer konkurenciju.

No, kompanija se i dalje razvijala, te do danas postala jedan od vodećih proizvođača skijaške opreme. Spyderova vizija su postignuća, moda i funkcionalnost.


 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

SourceAdd your comment
  Anonymous comment
Nickname:
Password:
  Remember me on this computer

Title:
Send me by email any answer to my comment
Send me by email every new comment to this article